FACEBOOK = PROVODADŽINICE

BAGATELLA BLOG – priča iz Varijacija na temu by Marko Mikulandra
- nastavak na ŽIVOTNO PARTNERSTVO

ŽARKO
I žena i žena! No da ne bismo gubili vrijeme na manjine, radije ti poslušaj upozorenje tvog dobrog prijatelja Žare!
PIŠTA
Slušam te!

ŽARE
Sve ove ženske koje upoznajemo na kojekavim mjestima: u kafićima, na tulumima, u čakaonicama
obiteljske medicine, u obskurnim birtijama, na sajmovima antikviteta, preko sumnjivih prijatelja, facebooka, oglasa ženidba, udaja, na poslu ili na izletu u Rastokama, sve ti je to slikom i riječju PIZDIN DIM!
PIŠTA
Kakav dim, gusta magla!
ŽARE
Zato se svaki treći brak i raspadne jer je sklopljen s krivim ženama!
PIŠTA
Dobro kako onda naći ženu ako ne preko Googlea, Twittera ili Facebooka!
ŽARE
U tome i jest problem! Jer naći ženu preko Facebooka, to ti je, kao da ti je netko uvalio smrtonosnu bolest!
PIŠTA
Koliko znam drugog izbora nemam, umro ili ostao živio! Inače si u pravu, jer sam svoje prve dvije žene upoznao upravo preko facebooka, a ovu treću na Hreliću kako prodaje stare škrinje i stripove! Iskreno, tu sam se malo zajebao, misleći, kad već ženska prodaje stripove znači da voli i umjetnost!
ŽARE
Ne bi vjerovao postoje i drugi načini  kako nači pravu pičku a da pritom ne izgubiš na ponosu!
PIŠTA
Moj zadnji pokušaj da nađem ženu na facebooku dogodio se nedavno kad sam pokušao malo blefirati i praviti se važan kao da sam najbogatiji čovjek Balkana! Kažem ti ja SINEVI, tako se naime zvala mačka s kojom sam uspostavio konatakt, već i zbog njezinih mjera 90-60-90, a kao što znaš to su mjere o kojima možeš samo sanjati!
ŽARE
Sanjam!
PIŠTA
Počnem ti ja tako nabrajati sve svoje bogatstvo, koje sam stekao konzalting firmom u zadnjih dvadeset godina, pa krenem redom: imam veliko zemljište u Medulinu, Pisarovini i Kupresu, imanje u Gorskom kotaru s konjušnicom, ribnjakom i kućom vrijednom desetak milijuna eura, pet vila za odmor na Jadranu, te vilu na zagrebačkom Gornjem Prekrižju vrijednu više od milijun eura! Imam nešto i umjetničkih slika vrijednih  nekoliko milijuna eura, jahtu, dva Mercedesa, terenac  i AUDI „šesticu“ s deset zvučnika i sedam brzina! A imam i mobitel na dodir…
ŽARE
E jesi pokvaren!
PIŠTA
Al’ čuj sad ovo! Kad sam spomenuo da imam i mobitel, i to na dodir, od pukog oduševljena pička samo da mi nije rekla  „volim te“! Pa to je predivno, neviđeno, kao da nas je sudbina spojila! I ja imam mobitel! Zvat ću te svaki dana po deset puta na dan! Eto prijatelju moj! To su ti te facebook predstave bez pjevanja i pucanja!
ŽARE
Svaka čast to ne bi izveo ni najbolji glumac HNK-a!
PIŠTA
Naravno da je tu bio kraj! Ženska me htjela odmah drugi dan vidjeti, ali kako joj pokazati sve to bogatstvo! Čak nemam ni mobitel, negdje sam ga zagubio! Poručio sam joj da trenutno nisam u domovini jer sutra putujem u Australiju u lov na klokane!
ŽARE
A sad  da ja tebi nešto kažem, što nema nikakve veze ni s bogatstvom ni s mobitelima već samo s ljubavlju  izmeđ žene i muškarca! Vjerojatno si čuo za žene zvane PROVODADŽINICE ili kako ih još narod zove SVODILJE ili SNUBITELJICE!
PIŠTA
Znam, ali te žene operiraju po selima ZAGORE i SLAVONIJE! I sam znaš da je tamo teško naći pravu ženu, budući da je žena malo, a muškaraca puno! Zato umjesto svodilja i imamo društvene mreže!
ŽARE
Da i!
PIŠTA
Šta ti to znači „Da i? Pa ne ću valjda u Donjim Mikanovcima ili Medovu Docu, ili kako se već sva ta sela
zovu, tražiti životnu družicu!
ŽARE
Da, ali kad je nađeš preko svodilje, dobiješ  na nju najmanje dvadeset godina garancije! Dok ti automobilska
industrija  u najboljem slučaju za PORCHEA ili MERCEDESA nudi pišljivih tri godine garancije, za kompjutor najviše dvije, a za perilicu jednu!  Za pametni telefon uopće ti ne treba  garancija jer već sljedeće godine izađe novi i savršeniji model s najlakšim i najtanjim kučištem na svijetu koji sjebe tvoj stari!
PIŠTA
Sve je to ljepo i dobro što ti kažeš, ali ja se ipak ne bih iz velegrada kakav je NAŠ preselio živjeti u Zagoru
tražeći ženu srca svoga! Radije se onda rastajem iz hobija! Zamisli tek kako je onima koji žive u MEXICO CITYJU  s petnaest milijuna stanovnika ili u São Paolu s jedanaest milijuna stanovnika!
ŽARE
Nemoj brkati globalno i lokalno! I u tim mega gradovima postoje kvartovi i ulice s uredima u kojima operiraju snubiteljice koje rade isti onaj posao koji rade provodadžinice u najzabitijim selima Ljepe Naše! Koliko znam nešto slično postoji i tu kod nas u gradu ali je svakoj budali lakše sjesti za kompjutor i lajkajući facebookom tražiti  neku luđankinju koja će mu upropastiti život!
PIŠTA
Imaš li adresu?
ŽARE
Adresu čega?
PIŠTA
Pa adresu ureda neke od kuplerica!
ŽARE
Tu adresu naći, nije nikakav problem! Zato ako ti  se ne ide na selo kod snubiteljice, kod gradske se kuplerice  uvijek nađe „žena za sva vremena“ A što se sela tiće, u gradu se uvijek nađe i pokoja „djevojka sa sela“ koju možeš poševiti u prvom kupleraju na koji naiđeš, bez da je vodiš pred oltar u Markovu Crkvu! Za nju ti ne treba ni facebook, ni twitter, ni svodilja, odeš lijepo u prvi bordel poševiš, platiš, a ostatak love  spremiš za alimentaciju!

 

Komentari su zatvoreni.